Anti-oxidant

Oxidatie

Oxidatie zie je overal ontstaan, zoals bijvoorbeeld het roesten van spijkers of het slecht worden van fruit. Als je een verse appel in het midden doorsnijdt en een tijdje laat liggen, verkleurt hij en wordt hij bruin. Dit komt doordat de appel wordt blootgesteld aan zuurstof in de lucht, die vrije radicalen bevat. Deze vrije radicalen veroorzaken oxidatie en hierdoor kleurt de appel bruin.

verouderingsproces

Hetzelfde gebeurt in ons lichaam waardoor we vaak snel verouderen. Ons lichaam verrimpelt, we krijgen klachten, pijn en we voelen ons snel vermoeid. Om dit verouderingsproces tegen te gaan is het belangrijk om veel anti-oxidanten op te nemen, zodat het oxidatieproces afneemt.

Anti-oxidatie – Thee gezond

Groenten en fruit zitten boordevol anti-oxidanten die bekend staan voor hun verjongende werking. Deze anti-oxidanten zoeken schadelijke vrije radicalen op en neutraliseren ze. Eén van de meest populaire anti-oxidanten op de markt is wellicht groene thee. Al deze voedingmiddelen zijn geweldig voor je, maar het probleem is dat de anti-oxidante waarde deels verloren gaat door de spijsvertering, aangezien ze bio-chemisch worden opgenomen in het lichaam.
Kangen Water heeft niet alleen een veel hogere anti-oxidante waarde dan groene thee, het is ook bio-electrisch opneembaar in je lichaam. Dit wil zeggen dat de anti-oxidanten onmiddellijk een volledig effect hebben van zodra je een glas gedronken hebt. Geïoniseerd Kangen Water neutraliseert zeer schadelijke vrije radicalen in je lichaam. Hierdoor zijn de anti-aging effecten van Kangen Water werkelijk fenomenaal.

ORP-meting

Aan de hand van een ORP-meting, of Oxidation Reduction Potential, kunnen we zien hoe erg een bepaalde stof oxideert of net oxidatie tegengaat als anti-oxidant. Een positief getal wijst op een oxiderende stof, wat wijst op een stof die je veroudert. Een negatief getal wijst op een anti-oxidant, wat wijst op een stof met verjongende werking.
Zoals je kan waarnemen heeft frisdrank de meest verouderende werking, maar ook flessenwater en kraantjeswater verouderen je lichaam heel snel! Bij de anti-oxidanten zie je dat vitamine C en groene thee veroudering tegengaan en dus goed zijn voor je. Maar de absolute topper blijft Kangen Water met ORP-metingen tussen -200 en -850, dit afhankelijk van het kraantjeswater.

orp metingorp

Meer informatie over Kangen Water