Alkalisch Water

De zuurtegraad van stoffen wordt gemeten in pH-waarden. pH staat voor ‘Potential of Hydrogen’, of potentiëel van waterstof, en wordt uitgedrukt van 1pH als meest zure tot maximaal 14pH als meest alkalisch of basisch. 7pH is neutraal.

alkalisch water

Gevaar van verzuren

Reeds in 1931 ontdekte Dr Otto Heinrich Warburg de oorzaak van kanker en ontving hiervoor de Nobelprijs in de fysiologie. In zijn ontdekking stelde hij vast dat kankercellen zich razendsnel verspreiden en ontwikkelen in een zuurstofarme, verzuurde omgeving. Mensen met ziekten als kanker schommelen op erg lage lichamelijke zuurtegraden tussen 4-6pH.

Anderzijds ontdekte hij dat kanker niet kan overleven in een zuurstofrijke, alkalische omgeving. Daarom is het van cruciaal belang om het verzuren tegen te gaan en ervoor te zorgen dat ons lichaam teruggebracht wordt naar een hogere pH. Baby’s zijn immers van nature ook alkalisch!

Wat veroorzaakt verzuring?

Zure voeding en dranken hebben een enorme invloed op de zuurtegraad van je lichaam. We weten ondertussen langer dat junk food, gefrituurde voeding, overbewerkte voedingswaren, suikers en overmatig gebruik van alcohol niet goed zijn voor ons. Ook emotionele en fysieke stress hebben een enorm verzurende invloed op ons lichaam. Daarom is het belangrijk om af en toe goed te kunnen ontspannen. Maar zelfs wanneer we denken goed te doen door flessenwater of kraantjeswater te drinken, verzuren we ons lichaam nog meer. Dit komt doordat het meeste flessenwater en leidingwater zuur zijn.

Al deze zuren worden ook nog eens opgestapeld in de vetweefsels, zodat ze niet in onze organen terechtkomen. Dit doet het lichaam om zichzelf te beschermen tegen al het zuur. Vaak houden mensen vet vast, alleen doordat het lichaam te zuur is. Uiteindelijk komen we terecht in een volledige verzuurde staat, of acidose.

zure voeding

Alkalische buffers

Het bloed in ons lichaam kent steeds een zuurtegraad van 7,365pH. Op 7,3pH bevat het 65% minder zuurstof als op 7,4pH en is dus levensgevaarlijk als het schommelt. Daarom zal je lichaam ervoor zorgen dat de juiste pH van 7,365pH bewaard wordt. Naarmate dat het lichaam verder verzuurt, verliest het zijn alkalische buffers en haalt het alkalische mineralen uit botten, haar, nagels, tanden en spieren. Vandaar dat oudere mensen krimpen doordat de mineralen uit hun botten en weefsels onttrokken worden door al het zuur!

buffers

Kangen Water helpt tegen verzuren

Kangen Water kan je gemakkelijk gebruiken om verzuren tegen te gaan, je lichaam bestaat immers uit 70% water waardoor het water dat je drinkt een grote impact kent. Omdat Kangen Water een alkalische pH heeft, brengt het je lichaam terug tot een gezonde zuurtegraad. Hierdoor bescherm je jezelf tegen ziekten en zorg je ervoor dat je lichaam zich kan ontdoen van gevaarlijke afvalzuren. Met Kangen Water merk je dat je veel gezonder blijft, al heeft iedereen rond je last van een verkoudheid!

Van zodra het lichaam kan ontzuren, laat het lichaam het vet ook los waar de zuren in verstopt zitten. Daarom stellen veel Kangen Water gebruikers vast dat ze vet beginnen verliezen naarmate hun lichaam zich in een alkalischere toestand bevindt.

Je alkalische buffers worden terug hersteld, aangezien Kangen Water boordevol ionische mineralen zit. Deze zijn heel gemakkelijk opneembaar en zorgen ervoor dat je botten, haar, nagels, spieren en weefsels beschermd zijn tegen verzuring. Kortom, met een Kangen machine in huis verzeker je jezelf van een perfecte gezondheid en vitaliteit!

gezondheid PH waarden

Ziekte/veroudering/zure voeding en dranken                                 Vitaliteit/gezondheid/Kangen Water

Meer informatie over Kangen Water