Waarheid/Probleem van gewoon water – Lichaam zuiveren

Flessenwater

Flessenwater wordt aanschouwd als het gezondste water. Door strenge waterzuiveringen worden natuurlijke stoffen uit het water gehaald en wordt het water gedevitaliseerd. Het water wordt na het zuiveren bewaard in plastiek flessen. Terwijl het water in de plastiek flessen bewaard wordt, komen micro-deeltjes van het plastiek vrij in het water. Uiteindelijk drinken we deze micro-deeltjes met het water mee. Bisfenol-A, of BPA, is één van de gevaarlijke chemische stoffen die in het flessenwater terechtkomt. Deze stof heeft een erg schadelijke invloed op onze algemene gezondheid. Studies tonen ook aan dat lichaamscellen hierdoor zelfs kunnen muteren. Bovendien heeft flessenwater dikwijls een negatieve invloed op de zuurtegraad van je lichaam en bevat dit water geen levenskracht meer.

Miljoenen PET-flessen worden jaarlijks na gebruik verwerkt, de schadelijke stoffen van deze verwerking komen zo ook in de atmosfeer terecht wat schadelijke gevolgen met zich meebrengt voor mens, dier en milieu. 92% van het water dat Belgen drinken is plastiek flessenwater. Dit zorgt jaarlijks voor 55.000 ton afval en een CO2-uitstoot van 370.000 ton per jaar.

Ook is het overmatige gebruik van plastiek schadelijk voor het milieu, aangezien het geen biologisch afbreekbare stof is. Plastiek veroorzaakt ecologische rampen. Een bekend fenomeen is de zogenaamde ‘plastiek’ eilanden in de Stille Oceaan. Omwille van de circulaire stromingen in de oceaan, vormt het plastiek afval dat in de Stille Oceaan terecht komt twee ‘plastiek’ eilanden, met elk de grootte van de Amerikaanse staat Texas. Deze eilanden worden ook wel de ‘dead zones’ van de oceaan genoemd, omdat daar geen leven meer in het water bestaat.

Flessenwater is ook erg duur in vergelijking met kraantjeswater. De gemiddelde kost per liter voor flessenwater bedraagt €0,50 terwijl dit voor kraantjeswater slechts €0,003 bedraagt per liter. Jaarlijks wordt er globaal ongeveer 100 miljard dollar uitgegeven aan flessenwater. Een fractie van dit bedrag zou genoeg zijn om elke mens op aarde van drinkbaar water te voorzien.

Wist je dat:

De biologische afbraak van plastiek 400 jaar duurt

Jaarlijks 100 miljard dollar wordt uitgegeven aan flessenwater..

Een fractie van dit bedrag genoeg zou zijn om elke mens op   aarde van drinkbaar water te voorzien!

Omgekeerde Osmose water

Voor omgekeerde osmose wordt een filterverwerking gebruikt waarbij gezonde en natuurlijke mineralen uit het water verwijderd worden. Deze mineralen zorgen niet enkel voor een goede smaak, maar ze zijn ook nodig om lichaamsfuncties te ondersteunen. Wanneer deze essentiële mineralen niet meer aanwezig zijn, kan water ongezond worden, omdat de minerale reserves van het lichaam worden gebruikt om deze vitale processen te laten plaatsvinden. Ook wordt 2 à 3 liter water verspild om 1 liter omgekeerde osmose water te produceren. En als aangetoond wordt dat vissen doodgaan in dit water, wat doet het dan met ons?

Water van de kraan

Kraantjeswater is het goedkoopste water en is altijd voorradig. Wel weet je niet altijd welke stoffen jouw kraantjeswater allemaal bevat. Welke stoffen werden door het grondwater opgenomen en kwamen uiteindelijk in ons leidingwater terecht? Leidingwater is neutraal van pH waarde, omdat dit wettelijk moet, aangezien de waterleidingen in de steden niet mogen verroesten. Dit wordt gedaan door middel van een chemische stof toe te voegen om te pH waarde te verhogen. Daarnaast zijn er nog gevaarlijke stoffen te vinden zoals chloor, zware metalen, fluor, pesticiden en hormonen, die kankers activeren. Water van de kraan wordt courant gebruikt in elk huishouden, we gebruiken leidingwater om het eten te bereiden, voor onze dagelijkse hygiëne en ook voor het verzorgen van onze huisdieren. Daarom is het belangrijk om zuiver gefiltered water te gebruiken.

Kangen Water

Het superieure filtersysteem van Enagic verwijdert onzuiverheden, chemische stoffen en chemisch residu uit het kraantjeswater. De Enagic alkaline ioniseer machine is makkelijk te plaatsen en te gebruiken. Je sluit de unit direct aan op je kraan en hij zorgt ervoor dat je kraantjeswater wordt omgezet in puur, zuiver Kangen Water, vrij van alle schadelijke stoffen. Het water geproduceerd door de Enagic Alkaline ioniseer machine en filtratiesystemen is water met een perfecte alkaline-zuurtegraad verhouding. Kangen Water bewaart de essentiële mineralen die meestal verloren gaan bij het zuiveringsproces van flessenwater. Met een Enagic toestel creëer je Kangen Water, dat dezelfde eigenschappen heeft als gletsjerwater. Door het drinken van Kangen water of alkaline water breng je je lichaam terug in evenwicht, beheers je de zuurtegraad van het lichaam en kan je je lichaam zuiveren, wat zorgt voor een optimale gezondheid. Ook wordt er zorg gedragen voor het milieu door de groene technologie en hoef je geen plastiek meer te gebruiken.