Veel gestelde vragen over LeveLuk-apparaat

 

Het apparaat lekt. Hoe komt dat?

Als het apparaat lekt wanneer u het de eerste keer gebruikt, is het mogelijk dat de rubberen ring op de cartridge is losgekomen tijdens het transport. Het kan ook zijn dat u de O–ring (kleine, ronde rubberen pakking die dient om lekken te voorkomen bij het aansluiten van de leidingen) bent vergeten te plaatsen bij het vervangen van de cartridge.

Hoe moet ik de uitloopslang gebruiken?

Kangen Water wordt alleen juist geproduceerd door de LeveLuk-machine wanneer de twee soorten water die door het apparaat lopen in de juiste verhouding zijn.

Als de afvoerslang gebogen is of de slang hoger zit dan het onderste punt van de flexibele buis, dan wordt het Kangen Water dus niet goed geproduceerd.

Ook als de slang wordt uitgerokken onder de gootsteen zal dat leiden tot het verlies van eigenschappen.

Wanneer gebruik ik de resetknop?

De resetknop is de vierkante schakelaar die zich onder het zwarte klepje aan de voorkant links van het apparaat bevindt. Wanneer u de LeveLuk de eerste keer instelt of wanneer u de filter vervangt, moet u op deze knop drukken.

De actie is geslaagd als dat een piepend geluid maakt. De gegevens die zijn opgeslagen in de microcomputer van de LeveLuk, worden dan juist weergegeven op het LCD-scherm. De gebruiker wordt dan gewaarschuwd wanneer er te veel of te weinig water in zit en krijgt een alarm wanneer verwarmd water per ongeluk doorstroomt. Het informeert u ook om de waterstroom te controleren.

Als u de resetknop op de LeveLuk correct gebruikt, verzekert u zich van de levering van gezond water door het apparaat.

Hoe reinig ik het LeveLuk-apparaat?

De LeveLuk heeft een automatisch reinigingssysteem. De hoeveelheid mineralen (zoals calcium en magnesium) in het leidingwater kan variëren, waardoor clusters van mineralen zich kunnen hechten aan de elektrodenplaten. Die verminderen de elektrolysecapaciteit van het apparaat en hebben soms de productie van niet-primair Kangen Water tot gevolg.

 

Clusters afbreken

Die clusters kan u eenvoudig afbreken door het omkeren van de elektrische stroom. Het automatische reinigingsmechanisme wordt gedurende 20 seconden geactiveerd als er een continue elektrolyse is van 15 minuten.

Gebruikt u de LeveLuk in een gebied waar het kraantjeswater veel mineralen bevat, dan kan u best de instelling wijzigen naar ‘beauty water’ en de kraan openen zodat het water rustig stroomt. Hierdoor wordt de stroom omgekeerd en verdwijnen de clusters al na 2 of 3 minuten.

Een andere manier om de elektrolyse schoon te maken is door één keer per dag gedurende 30 seconden de instelling naar ‘beauty water’ te veranderen. Deze functie helpt de levensduur van de elektrolysecel te verlengen.

Wanneer moet ik de filter vervangen?

Het scherm van de LeveLuk toont wanneer er 6000 liter water geproduceerd is en de filter dus moet worden vervangen.

Wanneer u de filter vervangt, druk dan de resetknop in. Zo activeert u de microcumputer wanneer er een nieuwe filter in zit. De resetknop vindt u rechts bovenaan de filtersectie. Druk daarop tot u een pieptoon hoort.

 

Hoe werkt het automatische afvoersysteem?

De LeveLuk heeft een automatisch water-drainagesysteem om verontreiniging in het residu-water te voorkomen. Wanneer het water stopt met lopen, wordt dit automatisch systeem geactiveerd.

Na ongeveer 30 seconden is al het water in de elektrolysecel, het waterzuiveringspatroon en de andere kanalen afgevoerd door de grijze slang.

Het automatische afvoersysteem wordt geactiveerd wanneer het waterpeil daalt.

Zorg ervoor dat de uitloopslang lager hangt dan het apparaat voordat u de kraan uitschakelt. Anders kan het achtergebleven water leiden tot smaak- en geurproblemen.