FAQ – veel gestelde vragen over Kangen Water

Hieronder geven we antwoorden op de meest gestelde vragen over Kangen Water:

Hoe begin ik met het drinken van Kangen Water?

Het is best om bij het instellen van de waarden te beginnen met een lage pH-waarde (tussen 8 en 9) en langzaamaan de pH-waarde aan te passen aan de behoeften van uw lichaam. Het Kangen Water moet zo vers mogelijk zijn wanneer u het drinkt.

Kinderen of senioren

Voor kinderen of senioren zet u best de pH-waarde op een lager niveau bij de start, waarbij u het langzaam verhoogt naarmate het lichaam zich aanpast aan de huidige pH-waarde.

Baby’s

Voor baby’s jonger dan één jaar raden we het gebruik van Kangen Water af, omdat borstvoeding of melkvoeding voor hen vaak het enige is dat zij consumeren. Daardoor is de werking van de organen nog anders dan bij volwassenen. Het gebruik van Kangen Water wordt pas aangeraden wanneer het kind ook ander voeding krijgt dan melk.

In elk geval wordt het afgeraden om melkpoeder voor babyvoeding te mengen met Kangen Water.

 

Hoe moet ik Kangen Water gebruiken om mijn gezondheid te verbeteren?

Een mens moet meer dan 2,5 liter water per dag drinken om gezond te zijn. De dikke darm absorbeert water uit vloeistoffen en vocht uit voeding. Om van de gezondheidsvoordelen van het drinken van Kangen Water te genieten, drinkt u doorheen de dag best minstens 1,8 liter Kangen Water in kleine porties, zonder het te koken.

 

Welke hoeveelheid Kangen Water is ideaal om te drinken?

Er zijn geen regels over hoe of hoeveel Kangen Water u best drinkt, maar de meeste mensen hanteren een van de twee volgende methodes:

  1. Gezonde mensen met een gestructureerde levensstijl en een vast dagritme kunnen Kangen Water drinken zoals ze willen.
  2. Personen die hun medische toestand willen verbeteren met Kangen Water drinken best elke 30 à 40 minuten een kleine hoeveelheid Kangen Water (1/4 van een bekertje).

 

Veranderen de eigenschappen van het water als het opgewarmd of bevroren wordt?

Ja, de eigenschappen van het water veranderen als je het water opwarmt of afkoelt.

Als het water verhit wordt, veranderen de pH-waarde en het Oxidatie Reductie Potentieel (ORP).

Wordt het gekoeld, dan blijft de pH gelijk voor maximaal een week. De ORP verandert wel.

 

Kangen Water heeft soms een geur. Hoe komt dat?

Water dat nog niet gezuiverd is, bevat mineralen. Het apparaat Leveluk, dat leidingwater omzet in Kangen Water, kan een normale hoeveelheid mineralen verwerken. Het apparaat wordt bovendien behandeld tegen bacteriën, zodat de delen waar water doorstroomt niet besmet zijn.

Als de hoeveelheid mineralen in het kraantjeswater groter is dan normaal, reageren ze samen met de anti-bacteriële kenmerken. Daardoor ontstaat er een geur in de watertoevoer.

Hoe kan u dit oplossen? Wanneer je het toestel in gebruik neemt en er voor het eerst water door laat lopen, stelt u het in op gezuiverd water. Daarna laat u het water twee tot drie minuten langer lopen dan normaal.

 

Welke mineralen bevat Kangen Water?

Naast andere voedingsstoffen vinden we de volgende mineralen terug in Kangen Water:

–       Calcium (Ca)

–       Magnesium (Mg)

–       Sodium (Na)

–       Kalium (Ka)

Mineralen die in water zitten, zijn, in de juiste hoeveelheid, heel goed voor de gezondheid.

 

Mag ik Kangen Water gebruiken om medicijnen in te nemen?

Kangen Water is ontwikkeld voor dagelijks gebruik om te drinken en te koken, niet om medicatie in te nemen.

Het Japanse ministerie van gezondheid, werk en welzijn geeft het volgende advies:

  1. Neem geen medicijnen met water dat door een machine geproduceerd is.
  2. Drink geen door een machine geproduceerd water als u aan anaciditas lijdt. Deze aandoening houdt in dat de zuurtegraad van de maag hoger is dan gemiddeld (hoger dan 1.8pH). Dat maakt het moeilijker om voedsel te verteren.
  3. Als er een afwijking optreedt in het lichaam, of het aangeraden gebruik van de medicatie niet voor verbetering zorgt, zoekt u best hulp van een arts of apotheker. Maagzuur heeft een pH-waarde van gemiddeld 1.8pH. Medicatie is ontwikkeld om te werken met deze pH-waarde. Daarom raden we, voor betere effecten van de medicatie, aan om genoeg tijd te nemen tussen het innemen van medicatie en het drinken van Kangen Water.